Stiri despre soldatii USA cu malware | PC Forum Romania
Online | Acces la Net, servicii, software, site-uri utile. Totul despre Internet.

Stiri despre soldatii USA cu malware

Analiºtii BitDefender au identificat un nou val de spam în cadrul unei campanii de distribuþie de malware ce mizeazã pe efectul de surprizã produs de un presupus atac al armatei Statelor Unite împotriva Iranului.

Site-ul care gãzduieºte malware-ul – dailydotnews.com – are un design simplu, dar eficient, compus dintr-un banner, o imagine care imitã fereastra unui player YouTube ºi trei linii de text care oferã detalii despre operaþiunile militare ale Statelor Unite în Iran. Aceastã nouã tehnicã de spam este deja folositã pe scalã largã, autorii de spam apelând, de obicei, la titluri senzaþionale care sã trezeascã interesul utilizatorilor ºi sã-i determine sã descarce diverse variante de malware camuflate în spatele unui hyperlink sau player media aparent inofensiv.

„Noul val de spam speculeazã curiozitatea utilizatorilor în ceea ce priveºte conflictul dintre Statele Unite ºi Iran. Aceºtia sunt redirecþionaþi cãtre un portal de ºtiri fals, unde informaþiile apar însoþite de presupuse imagini din teatrul de operaþiuni. Totuºi, filmul este în realitate o simplã imagine (capturã de ecran) ce reproduce fereastra unui player video. Atunci când utilizatorii încearcã sã redea clipul sau dau clic pe banner-ul din partea superioarã a paginii, aceºtia lanseazã, de fapt, download-ul unui malware numit „iran_occupation.exe”. Fiºierul conþine acelaºi cod rãspunzãtor de infectarea sistemelor cu virusul Storm”, a declarat Andra Miloiu, analist spam al Laboratorului BitDefender.

Din punct de vedere social, este îngrijorãtor faptul cã noul val de spam speculeazã, de fapt, temerile cetãþenilor americani, ºi nu numai, care cautã informaþii legate de criza din Orientul Mijlociu. Autorii de spam ºi malware au profitat de tensiunile provocate de recentele declaraþii ale Teheranului referitoare la un posibil bombardament al capitalei israeliene, Tel Aviv, ca urmare a intenþiei Statelor Unite de a distruge instalaþiile nucleare iraniene.

Modulele Antispam ºi Antivirus ale BitDefender detecteazã, filtreazã ºi anihileazã atât conþinutul spam, cât ºi pe cel malware, confirmând în plus ca executabilul „iran_occupation.exe” este infectat cu troianul Trojan.Peed.PM.

Scrie un comentariu