Videoproiector cu distanþã scurtã de proiecþie | PC Forum Romania
Aplicatii | Fie ca ruleaza pe PC sau pe mobile, totul despre aplicatii.

Videoproiector cu distanþã scurtã de proiecþie

Panasonic a anunþat astãzi cã va introduce pe piaþã un nou videoproiector cu distanþã scurtã de proiecþie, PT-ST10. Disponibil începând din august 2010, noul model a fost conceput special pentru a fi utilizat în sectorul educaþiei, unde calitãþile lui legate de economia de spaþiu vor permite ca beneficiile proiecþiei sã ajungã în noi medii de învãþare. Setul de funcþii avansate îi conferã flexibilitate, putând fi adaptat pentru o gamã largã de aplicaþii ºi activitãþi didactice.

Cu o luminozitate de 2.800 lumeni, PT-ST10 are o distanþã de proiecþie de 0.5:1, care îi permite sã se adapteze unor constrângeri serioase de spaþiu în sãlile de clasã ºi sã reducã distanþa necesarã pânã la ecran. Capacitatea sa de a funcþiona la micã distanþã îl face ideal pentru utilizarea pe tabla albã, reducând astfel ºi interferenþa umbrelor pe ecran.

“Ne dãm seama cã în multe dintre clasele unde ar fi nevoie de proiecþii nu e loc pentru un videoproiector standard. Capacitatea acestui model de a proiecta imagini de doi metri la o distanþã de numai 82 de cm îneamnã cã el poate depãºi constrângerile unui spaþiu strâmt pentru a furniza o experienþã vizualã de calitate. Înseamnã cã lipsa de spaþiu nu mai constituie o barierã pentru învãþare.”, a declarat Christian Sokcevic, manager general de vânzãri ºi marketing Panasonic Projectors.

Amprenta aparatului este de mãrimea unei coli A4 ºi greutatea sa este de numai 3,1 kg, aºa cã el este uºor transportabil. În pofida dimensiunilor reduse, PT-ST10 e dotat cu o gamã de funcþii menite sã ajute în procesul de învãþare audiovizualã. Cu moduri dedicate pentru tabla de culoare albã ºi pentru cea neagrã, videoproiectorul poate fi folosit în clase care nu au instalate ecrane. O funcþie de gestionare inteligentã a energiei (Intelligent Power Management) permite folosirea lui chiar ºi în locuri cu surse instabile de electricitate, în timp ce funcþia pentru luminã de zi (Daylight View Basic) asigurã imagini clare ºi în încãperi luminate.

Caracteristicile ecologice ale PT-ST10 includ consumul redus de energie în standby, de 0.4 W în modul eco ºi 15 W în modul normal, precum ºi o funcþie (Direct Power-Off) ce permite deconectarea imediatã de la sursa de electricitate.

Adãugând PT-ST10 la gama sa de videoproiectoare, Panasonic îºi consolideazã oferta pentru sectorul educaþional. Deja, compania oferã o serie de soluþii inovatoare pentru o serie de aplicaþii educative, printre care soluþia de elitã Panboard UB-T880, o revoluþionarã tablã interactivã multi-touch, care permite atingerea a trei puncte simultan, ca mod de interacþiune între imagini, informaþie ºi text.

Scrie un comentariu