Gamescom: 2 modele PS3 noi si alte anunturi | PC Forum Romania
Aplicatii | Fie ca ruleaza pe PC sau pe mobile, totul despre aplicatii.

Gamescom: 2 modele PS3 noi si alte anunturi

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) anunþã la gamescom douã modele PlayStation3 (PS3) noi, cu hard-discuri de capacitate mai mare, care vor înlocui vechile modele. În cadrul aceluiaºi târg, au fost anunþate ºase noi canale TV de tip “catch-up” ºi o gamã variatã de noi titluri pentru PSP (PlayStationPortable), de la apreciatul dezvoltator Insomniac Games, printre acestea numãrându-se ºi Resistance 3 sau Ratchet and Clank: All 4 One.

Cea mai importantã creºtere de pe piaþã:
Preºedintele ºi CEO-ul SCEE, Andrew House, a explicat cã vânzãrile consolei influenþate de varianta slim&light, lansatã în septembrie anul trecut, au poziþionat PlayStation pe primul loc al pieþei de profil, cu 16 milioane de unitãþi comercializate. Numãrul consolelor vândute la nivel mondial a crescut astfel la 38 milioane de unitãþi, cu 57% mai mult comparativ cu anul trecut. Vânzãrile de software au evoluat cu un spectaculos procent de 38% comparativ cu o evoluþie negativã a pieþei, de 2%. Aceastã creºtere spectaculoasã a fost influenþatã de unele dintre cele mai de succes jocuri ca Heavy Rain, God of War III ºi Uncharted2: Among Thieves.

Noile modele de PS3 rãspund creºterii zonei de conþinut:
Andrew House a lansat douã noi modele PS3, cu harduri de capacitate semnificativ mai mare. Creºterea capacitãþii de stocare a fost influenþatã de diversificarea rapidã a conþinutului de jocuri ºi filme disponibil în reþeaua PlayStationNetwork. Modelul PS3 de 320GB care va înlocui modelul actual de 250GB, va fi disponibil într-un bundle exclusiv PlayStationMove disponibil la un preþ de €349 (RRP), iar modelul de 160 GB de PS3 va înlocui modelul actual de 120GB, la acelaºi preþ de €299 (RRP).

Noi aplicaþii ºi servicii:
House a reiterat dorinþa de a transforma oferta de divertisment a PlayStation în punctul central al fiecãrei sufragerii. Aceastã direcþie a fost subliniatã de anunþul privind lansarea serviciului de streaming audio VidZone, care a livrat aproape 500 de milioane înregistrãri video în regiunea SCEE. Preºedintele ºi CEO-ul companiei a prezentat, de asemenea, în premierã viitorul upgrade PlayTV, denumit PlayTV Live Chat, disponibil în a doua jumãtate a anului 2010, ce aduce funcþionalitãþi din zona de socializare, permiþând discuþiile text pe ecran. Un numãr de 6 noi canale TV au fost incluse pe PS3, incluzând Animax în Germania, TV3 în Spania, ITV în Marea Britanie, Yahoo!7’s PLUS & în Australia, YLE în Finlanda ºi, ca urmare a succesului înregistrat, extinderea serviciului NOS în Olanda. În plus, oferta de filme pe PS3 va fi extinsã prin lansarea serviciului de streaming video MUBI. Aplicaþia necesarã pentru acest serviciu va fi oferitã gratuit pe XMS-ul (Xross Media Bar) PS3-ului în luna octombrie. MUBI se concentreazã pe filme independente, clasice ºi internaþionale, alese de cãtre experþi în domeniu.

PlayStation Network ºi PlayStationPlus
Reprezentantul SCEE a subliniat importanþa în creºtere a PlayStation Network ºi rolul acestui serviciu de a apropia diverse comunitãþi de la gamerii tradiþionali de Call of Duty online la uploaduri pentru SingStar, de ModNation Racers ºi creatori ai LittleBigPlanet, care îºi împãrtãºesc cele mai noi creaþii. ªi serviciul de livrare a conþinutului video capãtã o dezvoltare din ce în ce mai mare, în contextul în care include acum 5000 de titluri în teritoriile cu format PAL.

Resistance 3 ºi Ratchet & Clank: All 4 One confirmate
Ted Price, CEO ºi preºedinte al Insomniac Games inc., a luat cuvântul pentru a prezenta Ratchet & Clank: All 4 One, cel mai nou joc din populara franºizã. Pentru prima datã, 4 jucãtori se pot alia ca Ratchet, Clank, Quark sau Dr. Nefarious, pentru a se lupta pe diverse planete extraterestre. Acesta a lãsat audienþa intrigatã dupã anunþarea Resistance 3 cu ajutorul unui video de teasing care prezintã intriga viitorului joc.

Serviciile PSP (PlayStationPortable) vor angrena publicul mai tânãr:
Vânzãrile globale de PSP au atins 9,9 milioane de unitãþi anul fiscal trecut, fiind influenþate pozitiv de servicii ca Digital Comics, care a înregistrat deja 3 milioane de download-uri la nivel global. Mai mult decât atât, jocurile de dimensiuni mici ºi uºor de descãrcat s-au vândut în mai mult de 1 milion de copii în mai puþin de un an, tocmai datoritã accesibilitãþii preþului, de €9.99 (RRP). Noi titluri care vor fi adãugate acestei categorii de jocuri anul acesta includ Wipeout Pure, Patapon, Buzz!: Quiz World, Lemmings ºi Everybody’s Golf.

Anul viitor
House a indicat pentru perioada urmãtoare o gamã de jocuri care va include Gran Turismo5, LittleBigPLanet 2, InFamous 2, Sorcery, DC Universe Online ºi Time Crisis: Razing Storm, aruncând de asemenea o privire de ansamblu referitoare la sosirea PlayStation Move ºi a experienþei de joc 3D stereoscopic. Conform acestuia, controller-ul de miºcare Move va fi lansat pe data de 15 septembrie la un preþ de €39.99 (RRP), în timp ce controller-ul de navigaþie PlayStation Move va avea un preþ de €29.99 (RRP). Pachetul care cuprinde un controller PlayStation Move, PlayStationEye ºi un disc Starter va avea un preþ de €59.99 (RRP). Acesta a subliniat de asemenea varietatea aplicaþiilor disponibile pentru jucãtorul tradiþional The Fight, Heavy Rain Move Edition, SOCOM: Special Forces, Time Crisis: Razing Storm ºi MAG, în timp ce pentru întreaga familie, jocuri ca Start the Party, Sports Champions, TV Superstars and EyePet Move Edition.

Prezentarea s-a terminat cu o privire de ansamblu asupra experienþei stereoscopice de joc, ca parte a orientãrii strategice a grupului Sony cãtre tehnologia 3D. La doar douã luni de la apariþia jocurilor 3D Only two WipEoutHD ºi PAIN, House a profitat de ocazie pentru a anunþa viitoarele titluri Gran Turismo5, Killzone3 and MotorStorm Apocalypse ºi pentru a demonstra impactul asupra experienþei de joc, de la parcurgerea în vitezã a distanþelor în Gran Turismo 5 la experienþa imersivã pe care jucãtorul o poate resimþi în Killzone 3.

Scrie un comentariu