Panasonic Lumix DMC-TZ30 | PC Forum Romania
Gadget | GSM, GPRS, 3G, Bluetooth, Walkman, iPod etc.

Panasonic Lumix DMC-TZ30

Află mai multe în categoria: Gadget

Panasonic Lumix DMC-TZ30 oferă înregistrare video Full-HD cu un obiectiv de 24mm ultrasuperangular, zoom optic 20x și funcție GPS. Panasonic Lumix DMC-TZ30 este noul membru al familiei de camere foto digitale TZ, foarte populară în întreaga lume datorită versatilității deosebite a obiectivului său și performanțelor de înregistrare foto/video, combinate cu un design compact și cu stil.

Panasonic Lumix TZ30

Panasonic Lumix TZ30


Camera vine echipată cu noul obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR cu zoom optic de până la 20x și posibilitatea de ajunge la 40x cu funcția Intelligent Zoom, deteriorarea imaginii fiind minimă datorită tehnologiei Intelligent Resolution. Obiectivul ultrasuperangular de 24mm oferă utilizatorului unui model DMC-TZ30 mai multe opțiuni de fotografiere decât modelul similar din generația precedentă. Sistemul optic a fost reproiectat în totalitate folosindu-se o nouă structură mecanică, dar și noi tehnologiii precum o rată mai mare de zoom și Nano Surface Coating ceea ce a făcut posibilă reducerea dimensiunilor camerei pentru a obține cel mai subțire model din lume la clasa sa.*
Un nou senzor High Sensitivity MOS de 14,1-megapixeli a fost folosit la proiectarea camerei, dar și un procesor de imagine Venus Engine mai rapid, cu senzitivitate mare utilizată la operațiuni precum înregistrarea video la 1.920 x 1.080 60p(NTSC) / 50p (PAL) full-HD în format AVCHD Progressive și la fotografierea în rafală, cu viteză mare, la o rată de 10 fps, la o calitate ridicată a imaginilor. Cu Light Speed AF se poate fotografia în rafală cu o viteză de autofocalizare de numai 0,1 secunde astfel încât pot fi surprinse pe imagine cele mai rapide scene.
Funcția GPS (Global Positioning System) încorporată a fost și ea îmbunătățită pentru noul model DMC-TZ30 putând accesa mai multe informații geografice ce pot fi instalate pe cardul de memorie al camerei de pe un DVD aflat în pachet.
O varietate de efecte speciale care adaugă mai multă creativitate fotografiilor a fost integrată: modul Creative Control include Miniature Effect, Panorama Shot, Creative Retouch și Auto Retouch.
De asemenea, modul iA (Intelligent Auto) permite automatizarea funcțiilor camerei pentru obținerea unor fotografii frumoase cu noul HDR (High Dynamic Range) și cu ajutorul stabilizatorului POWER O.I.S. dar și a funcțiilor Active Mode, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector, Intelligent Handheld Nightshot, Motion Deblur, Intelligent Burst și Intelligent Exposure. Odată activat modul iA, aceste funcții cu capabilități multiple sunt pornite automat iar utilizatorul nu mai trebuie să se preocupe să le ajusteze la fiecare schimbare de mediu.
Ecranul Smart Touch LCD de 3,0-inch și 460.000-dot permite activarea Touch AF, Touch Zoom sau Touch Shutter în timpul înregistrării sau a redării și chiar mișcarea hărții, oferind totodată o foarte bună vizibilitate. Noul model DMC-TZ30 poate fi încărcat și prin intermediul unui cablu USB.
Datorită tehnologiilor optice și digitale încorporate în versatilul model compact DMC-TZ30, utilizatorul câștigă un partener de neînlocuit pentru înregistrarea pe foto sau video a celor mai frumoase amintiri.
*Camere digitale compacte cu zoom optic 20x sau mai mare, la data de 31 ianuarie 2012.
1. Obiectiv LEICA DC ultrasuperangular de 24 mm, cu zoom optic 20x, cu Nano Surface Coating
Avansatul sistem optic utilizat la modelele din seria Lumix TZ a fost reproiectat pentru a extinde nivelul de zoom până la 20x (echivalent la o cameră cu film pe 35mm cu intervalul 24-480mm). Compus din 12 elemente în 10 grupuri, incluzând 3 lentile asferice cu 6 suprafețe asferice și 2 lentile ED, sistemul optic folosește lentile ultra-subțiri în noua sa structură făcând ca lungimea întregului ansamblu de lentile să fie mai mică și să se potrivească perfect în corpul compact al camerei. Datorită tehnologiei Intelligent Resolution poate fi activată funcția Intelligent Zoom ce extinde nivelul de zoom până la un echivalent de 40x, fără deterioararea imaginii. Tehnologia Nano Surface Coating ajută la obținerea unui indice de reflexie foarte redus iar folosirea sa la DMC-TZ30 conduce la obținerea unor performanțe optice excepționale, a unor imagini foarte clare la care au fost reduse la minimum efectele de tip ardere și dublare.
Pentru a compensa și mai bine tremurul mâinii care tinde să se manifeste mai puternic la o rată mare de zoom, camera vine echipată cu POWER O.I.S.(Optical Image Stabilizer) și Active Mode ambele contribuind la reducerea la minimum a blurării imaginilor atât foto cât și video.
2. Noul senzor High Sensitivity MOS cu rezoluție de 14,1-Megapixeli și procesorul Venus Engine High Speed, High Sensitivity
Senzorul High Sensitivity MOS de 14,1-megapixeli a fost proiectat special pentru DMC-TZ30 din dorința de a obține imagini de o calitate mereu superioară modelelor precedente. Noul senzor High Sensitivity MOS vine cu o rată mai bună S/N comparativ cu senzorul MOS de 14,1-megapixeli de pe DMC-TZ20. Mai mult, performanțele procesorului Venus Engine permit ca imaginea înregistrată în condiții de lumină redusă să fie mult îmbunătățită iar zgomotul pe imagine să fie redus la jumătate*.
În noul model este integrată și o tehnologie de procesare rapidă a semnalului care permite înregistarea de imagini video full-HD. De asemenea, DMC-TZ30 poate fotografia în rafală la 10 fps și la rezoluție maximă de 14-megapixeli, cu declanșator mecanic și la o rată de 5 fps cu continuous AF. Înregistrările video se fac la calitate full-HD 60p (NTSC) / 50p (PAL). Mai mult, înregistrările high speed video la 220 fps la rezoluție QVGA este un alt avantaj adus de noul senzor încorporat acestui model. Rata de înregistrare a cadrelor, configurarea autofocalizării și rezoluția înregistrării pot fi ușor selectate în funcție de mișcarea subiectului. Noul senzor contribuie și la fotografierea în rafală, la viteză mare, cu autofocalizare la aproximativ 0,1 secunde (pe modul Light Speed AF) atsfel încât chiar și cele mai rapide scene pot fi păstrate ca amintire.

*la ISO 1600, conform măsurătorilor Panasonic.
3. Înregistrare video Full-HD la 1.920 x 1.080 60p (NTSC) / 50p (PAL) în format AVCHD Progressive și MP4*
Acum, modelul DMC-TZ30 poate înregistra video high-resolution full-HD 1.920 x 1.080 60p (NTSC) / 50p (PAL) în format AVCHD Progressive (MPEG-4 / H.264). Trecând de la înregistrarea full HD progresivă, subiecții aflați în mișcare rapidă dar și detaliile fine sunt reproduse mult mai clar.
Puternicul zoom optic 20x cu funcție de apropiere în 2 pași este disponibil și pentru înregistrări video. Popularul mod iA (Intelligent Auto) asistă utilizatorul și la înregistrarea video, pentru obținerea unor imagini frumoase fără efort și fără cunoașterea unor tehnici speciale. DMC-TZ30 poate înregistra și la o rată de 30p (NTSC) / 25p (PAL) în format MP4 compatibil cu orice PC sau smartphone, fiind astfel mai accesibilă editarea și împărtășirea imaginilor cu prietenii și familia.
Odată cu încorporarea unui microfon stereo zoom, înregistrările video beneficiază de un sunet de calitate foarte înaltă creat cu ajutorul Dolby® Digital Stereo Creator. Zgomotul generat de sistemul mecanic ce operează zoom-ul este redus la maximum pentru îmbunătățirea clarității de ansamblu a imaginilor înregistrate. De asemenea, funcția Auto Wind Cut blochează cea mai mare parte a zgomotului de fundal, vocea umană fiind evidențiată.
Fotografiile sau înregistrările video în format AVCHD pe carduri de memorie SD sunt ușor de vizionat pe un televizor Panasonic VIERA. Pentru redare trebuie doar inserat cardul de memorie în slotul VIERA Image Viewer al unui VIERA TV sau player/recorder Blu-ray Disc. Alternativ, se poate folosi un cablu mini HDMI pentru ieșirea semnalului video AVCHD Progressive din DMC-TZ30 direct în televizor pentru VIERA Link. În plus, cu ajutorul aplicației incluse în pachet PHOTOfunSTUDIO 8.1 Premium Edition este ușor de vizionat și de editat conținutul înregistrat. De asemnea, utilizatorul poate alege să încarce clipurile video pe YouTube™ sau să le scrie pe un disc Blu-ray sau DVD în vederea arhivării.

* la o rată de 30p(NTSC) / 25p(PAL) în format MP4
4. Sistem avansat GPS cu World Map Information
Camerele foto digitale din seria TZ sunt recunoscute ca fiind un excelent partener de drum datorită capacității de fotografiere și înregistrare a unei game foarte largi de scene, dar și funcțiilor dedicate celor care călătoresc des, precum sistemul GPS încorporat. Noul DMC-TZ30 permite utilizatorului să copieze informații geografice despre orașul-destinație, spre exemplu, pe cardul de memorie SDXC/SDHC/SD de pe un DVD cu hărți aflat în pachet. Acesta include informații pentru aproximativ 90 de țări, la o scară de 1/25,000 și chiar mai precise.
Cu DMC-TZ30, utilizatorii pot obține informații geografice chiar și pentru locurile mai puțin familiare, pentru a afla mai precis unde sunt și ce obiective-cheie sunt situate în apropiere.
Imaginile pe care s-au aplicat informații geografice sunt apoi sortate în funcție de acestea și utilizatorii pot să rememoreze călătoriile mai ușor, în etapele în care s-au desfășurat.
Funcția de GPS prezentă pe camerele Lumix reprezintă un pas în față comparativ cu acele modele ce înregistrează acele doar latitudinea și longitudinea ca informații EXIF. DMC-TZ30 arată și numele țării sau regiunii, a statului sau provinciei, orașului, satului sau chiar a punctului de interes. Informațiile geografice provin din 203 țări și regiuni, dar camera este capabilă să indice peste 1.000.000 de puncte de interes din 82 de țări sau regiuni.
Imaginile cu informații GPS pot fi încărcate pe hărți de pe Internet și astfel pot fi împărtășie cu familia și pritenii, dar în același timp pot fi prelucrate cu aplicația inclusă PHOTOfunSTUDIO 8.1 Premium Edition. Ceasul intern al camerei este ajustat automat la fusul orar al localității unde camera se află.
5. Efectele speciale și modul iA (Intelligent Auto) pentru o experiență mai distractivă
DMC-TZ30 vine nu doar cu performanțe tehnice deosebite dar și cu o serie de efecte special și opțiuni care fac fotografiatul sau filmarea mult mai distractive.
Modul Creative Control oferă o selecție de efecte artistice printre care Expressive, Retro, High Dynamic, Sepia, Dynamic Monochrome, High Key, Low Key, Miniature Effect, Toy Effect și Soft Focus. În modul Miniature Effect zonele periferice ale fotografiei sunt defocalizate, în timp ce saturaţia și contrastul sunt majorate astfel încât imaginea seamană cu o dioramă. Înregistrările video realizate în acest mod sunt redate cu o viteză de 10 ori mai mare, fiind foarte comice la vizionare. Modul Panorama face posibilă obținerea de imagini panoramice la 360 de grade, pe verticală sau orizontală, prin suprapunerea de imagini consecutive.
Mai mult, tot ca noutate pentru DMC-TZ30, modul Creative Retouch include 6 filtre interesante -Toy Effect, Soft Focus, Dynamic Monochrome, Expressive, High Key și Retro – ce pot fi aplicate pe imagine pentru un efect mai artistic. DMC-TZ30 prezintă și funcția Auto Retouch ce permite ajustarea contrastului și a luminozității pentru a oferi un efect diferit imaginilor doar prin apăsarea unui singur buton. Cea mai indicată retușare a imaginii este aplicată automat în funcție de imagine – dacă imaginea a fost realizată într-un mediu mai întunecat poate fi deschisă și transformată într-una mai clară cu ajutorul acestei funcții.
Panasonic a încorporat modul Intelligent Auto pentru a ușura operarea camerei și reducerea numărului de fotografii nereușite. DMC-TZ30 integrează, mai nou, și HDR (High Dynamic Range) alături de funcții precum AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector, Intelligent Handheld Nightshot, Motion Deblur, Intelligent Burst și Intelligent Exposure. Utilizatorul poate activa toate aceste funcții utile, prin simpla pornire a modului iA.
6. Alte caracteristici:
– ecran Smart Touch de 3,0-inch și 460.000-dot, cu unghi de vizionare larg și AR Coating
– control manual
– Modul 3D Photo
– încărcare AC/USB
– Lumix Image Uploader

Scrie un comentariu