Epson spune că școlile ar putea folosi videoproiectoare pentru educație | PC Forum Romania
Aplicatii | Fie ca ruleaza pe PC sau pe mobile, totul despre aplicatii.

Epson spune că școlile ar putea folosi videoproiectoare pentru educație

Aproape 40% dintre școlile din mediul urban din România nu folosesc echipamente electronice în procesul de predare la clasă, potrivit studiului.
Potrivit studiului, cel puțin 6 din 10 respondenți consideră că principalele avantaje ale folosirii echipamentelor electronice în procesul educațional sunt creșterea atenției elevilor și învățarea mai rapidă, precum și dezvoltarea abilităților tehnice.

EPSON_EB-595Wi

Avantajele folosirii echipamentelor electronice în procesul de învățare la școală:

– Creșterea atenției pe toată durata lecției (66,71%)
– Asimilarea mai rapidă a cunoștințelor (64,57%)
– Dezvoltarea abilităților tehnice (61,73%)
– Reducerea timpului de învățare (37,2%)
– Rezultate mai bune la învățătură (31,52%)

„În procesul de predare, utilizarea echipamentelor electronice, precum proiectorul interactiv, permite o mai bună înțelegere a materiei într-un timp mai scurt din partea elevilor. Pe mine, ca și cadru didactic, folosirea acestor echipamente mă ajută să reduc la jumătate timpul de predare aferent unui subiect, iar copiii sunt mai atenți și mai interesați de ore, dar și mult mai creativi. Aceștia învață, într-un mod distractiv, să pună întrebări, să caute răspunsuri, să cerceteze și să dezbată”, declară Gabriela Bitoiu, învățătoare la Școala Gimnazială 197 din București.

Pentru majoritatea elevilor, utilizarea echipamentelor electronice la orele de curs reprezintă o continuare a modului în care aceștia sunt deja expuși la informație în cadrul familiei. Astfel, peste 9 din 10 respondenți își expun copiii în timpul liber la cel puțin un dispozitiv electronic.

Tipuri de echipamente electronice folosite in procesul educațional

– Calculator tip desktop (72,59%)
– Videoproiector (69,38%)
– Imprimantă (51,98%)
– Sistem audio (39,13%)
– Laptop (37,62%)

Tipuri de echipamente electronice la care sunt expuși copiii în cadrul familiei:

– Televizor (87,19%)
– Tabletă (71,53%)
– Calculator tip desktop (70,94%)
– Laptop (69,75%)
– Imprimantă (52,19%)
– Sistem audio (46,26%)
– DVD-player (38,55%)
– Videoproiector (5,46%)

În acest context, Epson propune o alternativă inteligentă și eficientă din punct de vedere al costurilor: folosirea videoproiectoarelor interactive în procesul educațional. Acestea devin din ce în ce mai atractive datorită funcționalităților multiple pe care le au. Ele combină, într-un produs multifuncțional integrat, rolurile proiectoarelor pentru distanțe ultra-scurte cu cele ale tablelor interactive şi ale flipchart-urilor de hârtie. Mai mult, videoproiectoarele permit utilizatorilor să vizualizeze şi să adnoteze conținut de pe o serie de dispozitive-smart, fără a avea nevoie de aplicații speciale.

Scrie un comentariu