Viziteaza noul site PCFORUM.RO !
Cautare
Cautare
AutentificareUtilizatorParola
   
Inregistrare
Inregistrare
Portalul PCForum Hardware Sofware Jocuri video Telefoane Mobile / Gadgeturi Internet
PC Forum » Zona libera » PC-uri » Intrebari si probleme » Eroare la bootare, placa nu vede HDD SATA

Raspunde la subiect  Trimite acest topic pe Yahoo Messenger
Pagina12>
Eroare la bootare, placa nu vede HDD SATA

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
vectra (49) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 25/Oct/2007
Mesaje: 8
Locatie: brasov
vectra este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 26 Oct 2007 9:22    Subiect:  Eroare la bootare, placa nu vede HDD SATA Raspunde cu citat (quote)


Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Colegilor am o problema la care nu-i dau de capat.

Cind pornesc PC-ul primesc urmatorul mesaj:
SCAN DEVICES, PLEASE WAIT
PRESS TAB INTO USER WINDOW
HARDWARE INITIATE FAILED, PLEASE CHECK DEVICE.
THE BIOS DOES NOT BE INSTALLED PRESS g TO CONTINUE
la apasarea tastei g apare mesajul:
REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY

Dupa ce il inchid de la buton de 2,3....10 ori boot-eaza.

Am reinstalat Bios-ul dar fara efect ( MB ASUS A8V ), hard disc-ul este SATA, am verificat registrii si par ok nu dau mesaj cum ca nu ar functiona cum trebuie, am verificat setarile din BIOS dupa cartea placii de baza, am desfacut calculatorul si am verificat toate conexiunile dar fara efect.
In BIOS la PRIMARY IDE apare Not detected deci nu vede hard discul

Ce ar trebui sa-i mai fac ?
Comentarii:
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 26 Oct 2007 13:26    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
mda.cand ai instalat windowsul,ar fi trebuit sa incarci de pe o disketa driverul pt hard disc,pt ca sata cere un driver. e o shmekerie,din bios,poti seta hardul sa fie vazut ca fiind pe ide,si asa nu are nevoie de driver.tot acolo,scrie ca nu e recomandat sa modifici aceasta setare,dupa instalarea sist de operare. f posibil,ca buba sa fi pornit de aici. adica,sa fi fost setat din bios,la instalare IDE,iar acum,sa-l fi comutat pe sata,sau sa-i fi dat sa revina biosul la setarile initiale,si printre altele,sa fi selectat automat SATA.cam aici ar fi de sapat,dupa parerea mea.
vectra (49) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 25/Oct/2007
Mesaje: 8
Locatie: brasov
vectra este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 26 Oct 2007 14:20    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Stiu ca la instalare sistem mi-a cerut discheta pentru ca altfel nu trecea mai departe dar nu mai stiu exact daca am selectat eu un driver de pe acea discheta sau si-a luat el automat ce i-a trebuit.
Zici ca scrie, ca ai citit unde si ce sa ma informez si eu.
De la inceput calculatorul a functionat asa deci nu sint cauzele modificarilor ulterioare ale BIOS-ului.

Multumesc mult
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 26 Oct 2007 15:23    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
pai scrie,in bios,unde ai optiunea de a selecta ide sau sata pt harddisc. calculatorul,functioneaza in ambele variante,cu diferentele aferente ide-sata,deci n-am de unde stii cum a functionat pana acum,de aia am zis sa vezi.pt a boota (adica sa reinstalezi windowsul),elegant ar fi sa bootezi de pe un cd windows "personalizat",care sa includa si driverul respectiv.sau,daca ai disketa la pc,pui driverul pe disketa,si la instalarea windowsului,la un moment dat,te intreaba daca vrei sa mai adaugi ceva,daca da ,sa apesi tasta f6 (parca???) cand scrie sa bagi disketa in drive A,o bagi,si urmezi in continuare instructiunile. daca nu ai disketa,sau faci un cd de boot windows cu driver,sau setezi ide din bios,pt ca,f probabil nu ai optiunea de a adauga driverul de pe usb sau cd,ci doar de pe disketa.Sad bineinteles,daca selectezi ide,hardul tau va functona ca un hard ide,cu dezavantajele cunoscute fata de un disc sata...
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 28 Oct 2007 22:50    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
ei???? ai reusit ceva,sau nu?
vectra (49) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 25/Oct/2007
Mesaje: 8
Locatie: brasov
vectra este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 02 Noi 2007 22:01    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Prietene, inca nu am incercat , te tin la curent,
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 03 Noi 2007 1:42    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
ar fi bine. nu de alta,dar daca si altii se vor lovi de aceasta problema,sa stie daca e solutia corecta,sau nu...Smile
vectra (49) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 25/Oct/2007
Mesaje: 8
Locatie: brasov
vectra este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 05 Noi 2007 10:53    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Am reinstalat XP-ul, mi-a cerut discheta ,am dat F6 si-a luat driverele SATA pentru XP, am mers mai departe cu instalarea si rezultatul este identic, acelasi mesaj in BIOS ca nu detecteaza: PRIMARY IDE not detected.
Nu stiu ce trebuia sa fac la instalare ca sa formatez discul C:, poate ca au ramas driverele vechi ???
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 05 Noi 2007 12:39    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
pai o fi luat driverul SATA,dar nu e cel corect,probabil...incearca sa selectezi IDE,din bios,cum am mai spus,si vezi rezultatul.daca o ia,mai mult ca sigur driverul sata e cu bube,disketa are bube,etc. sau nu ai procedat corect...daca ai setat din bios,sa vada hardul pe IDE,nu mai trebuia sa bagi driverul pt SATA.daca ai driverul SATA bun pe disketa,selecteaza din bios sa vada hardul pe SATA. cam asta e tot.
vectra (49) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 25/Oct/2007
Mesaje: 8
Locatie: brasov
vectra este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 08 Noi 2007 12:00    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Cred ca cel putin incep sa localizez problema dar nu sa o si rezolv.
In drivere la IDE controllers am IDE Primary driver si IDE secondary driver la care daca verific scrie ca driverele sint ok dar... la pc-ul de la munca in acelasi loc gasesc drivere "personalizate" NVIDIA MCP... adica denumiri referitoare la chipset-ul placii.

Nu ar trebui sa-mi apara si mie drivere VIA conform cu placa pe care o am si pe care le-am instalat ?
Am incercat sa fac update la aceste drivere cu driverele de pe cd-ul placii sau cu cele corespunzatoare luate de pe net dar spune ca driverul respectiv nu este compatibil cu hardware.

Nu este un soft sau ceva care sa testeze driverele si sa indice care anume driver trebuie instalat si unde poate fi gasit ?
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect    PC Forum » Zona libera » PC-uri » Intrebari si probleme » Eroare la bootare, placa nu vede HDD SATA
Pagina12>
Pagina 1 din 2



Mergi direct la:
 
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum


Topicuri Similare
Subiect / Autor Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Nu sunt mesaje noi Prrobleme hdd extern la bootare si video mode not supported
puffc
Intrebari si probleme 0 24 Mar 2010 8:45 Vizualizarea ultimului mesaj
puffc
Nu sunt mesaje noi eroare c0000139
simonetta2001
Intrebari si probleme 1 30 Noi 2009 19:37 Vizualizarea ultimului mesaj
korsar
Nu sunt mesaje noi Eroare la Boot-are
b54cti
Discutii despre forum 28 16 Oct 2010 15:29 Vizualizarea ultimului mesaj
b54cti
Nu sunt mesaje noi Prince Of Persia Warrior Within eroare
MiculNestiutor
Pentru PC 2 03 Noi 2009 16:08 Vizualizarea ultimului mesaj
MiculNestiutor
Nu sunt mesaje noi SATA II vs. eSATA II
dacblood
Intrebari si probleme 0 03 Apr 2007 9:19 Vizualizarea ultimului mesaj
dacblood


Ora este GMT + 3 ore. Acum este: 19:40

stiri teste hardware
Telefoane mobile
ComputerBlog.ro


Powered by phpBB

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots