Viziteaza noul site PCFORUM.RO !
Cautare
Cautare
AutentificareUtilizatorParola
   
Inregistrare
Inregistrare
Portalul PCForum Hardware Sofware Jocuri video Telefoane Mobile / Gadgeturi Internet
PC Forum » Zona libera » PC-uri » Intrebari si probleme » Ajutor...

Raspunde la subiect  Trimite acest topic pe Yahoo Messenger
Pagina123>
Ajutor...

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Tagore (45) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iul/2007
Mesaje: 27
Locatie: Poznan
Tagore este offline  Trimite mesaj privat ID Yahoo Messenger
Mesaj Trimis: 01 Apr 2008 8:08    Subiect:  Ajutor... Raspunde cu citat (quote)


Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Pentru Korsar sau oricine altcineva se pricepe:
Doresc sa-mi maresc memoria RAM a calculatorului si nu stiu cum se procedeaza. Memoria existenta este deja de 256...De ce altveva mai trebuie sa tin seama cand imi cumpar memorie in plus...Cat de mult mai pot adauga? Pot sa-mi iau pana la 1G? Cine stie Cine stie se desface unitatea centrala pentru a o monta acolo? Sau se procedeaza altfel? Cine stie
Comentarii:
Newsman (38) Sex:Barbat

Securitate IT

Traficant de Informatii
Traficant de Informatii
Vezi profilul userului

Inscris la: 01/Mar/2006
Mesaje: 6472
Locatie: here
Newsman este offline  Trimite mesaj privat Blog Viziteaza site-ul utilizatorului ID Yahoo Messenger
Mesaj Trimis: 01 Apr 2008 11:34    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Ca sa nu te chinui degeaba: deschide carcasa si scoate slotul de memorie existent. Mergi la un magazin de cartier, nu la flamingo, altex sau altceva. La un magazin unde se pricep aia. Vezi cat te costa sa iei alt 256 sau mai bin 512? Sau mai bine 1GB?
Sunt multe probleme, de exemplu memoriile mai vechi sunt extrem de scumpe pentru ca nu se mai produc...
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 01 Apr 2008 13:35    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
sau intri pe siteul producatorului placii de baza.acolo ar trebui sa scrie,ce tip de memorii accepta,capacitatea maxima,etc. atentie,sunt si calculatoare care functioneaza doar cu "perechi",adica e nevoie de cate 2 memorii identice,altfel calculatorul nu le vede. daca mai ai sloturi libere,poti sa adaugi placi de memorie,daca nu,trebuie sa scoti memoria veche si s-o schimbi cu una mai mare. (ideal e ca toate memoriile,daca ai mai multe, sa fie de acelasi tip,dar nu e o regula). inainte sa scoti sau sa bagi o placa de memorie,desfaci calculatorul,atingi sasiul cu mana,sa se descarce electricitatea statica din corpul tau,apoi scoti din priza cablul de alimentare,si eviti sa atingi partile metalice ale memoriei,incerci s-o manipulezi tinand placa de la capete,intre degete. nu trebuie sa te sperie aceste instructiuni,nu e dracul chiar asa negru,dar cu cat mai multe precautii,cu atat mai sanatos.Smile
daca vrei sa stii ce tip de memorii ai in pc,poti scana pc-ul cu belarc advisor,aida32,everest,etc. unii comercianti sau fabricanti de memorii ram,au pe site-ul lor si posibilitatea de a-ti scana pc-ul si sa-ti afiseze lista cu memoriile care ti se potrivesc.
Tagore (45) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iul/2007
Mesaje: 27
Locatie: Poznan
Tagore este offline  Trimite mesaj privat ID Yahoo Messenger
Mesaj Trimis: 05 Apr 2008 12:23    Subiect:  Multumiri... Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Multumesc frumos pentru sfaturi si sugestii, Newman si Korsar! Love Chir am mare nevoie, caci nu pricep o iota...Totusi, am facut cum m-ai sfatuit, Korsare, si am facut o scanare a calculatorului cu Belarc Advisor si mi-a dat o lista cu tot felul de date care reprezinta pentru mine curata ...chineza. Nu pricep nimic! Sad Cum sa facem? Cine stie Pot copia lista aceea si s-o pun pe forum, ca sa-mi explicati voi ce e de inteles? Sau s-o trimit prin mp unuia dintre voi si sa ma lamuriti ce am nevoie. Abia apoi sa merg la un magazin de cartier. Pare simplu sa scot slotul de memorie, dar cum il recunosc ca sa nu scot altceva? Mi-ar trebui o schema cu niste sageti explicative ca sa ma pot aventura sa scot singur memoria respectiva, nu? Smile
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 06 Apr 2008 16:21    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
intradevar,ai o lista cu multe detalii....in cazul de fata,te intereseaza Main Circuit Board ,e la inceput,coloana din dreapta.la board:XXXXXXXX.iti spune modelul placii tale de baza.daca deskizi google si treci in fereastra de cautare acel "cod",poti identifica producatorul placii,iar pe siteul lui,ar trebui sa gasesti specificatiile de care ai nevoie,in cazul tau,ce tipuri de memorii ram accepta care e capacitatea maxima suportata. la toate pc-urile,e specificat maximum de ram suportat,daca depasesti si pui mai mare,poate nu ti-l recunoaste.
de confundat ramii cu alte componente,cam greu....sunt niste placute dreptunghiulare,fixate in niste sloturi,perpendicular pe placa de baza,fara suruburi,doar cu niste dispozitive de plastic,la capete,pe care daca le apesi,placa de memorie se ridica din soclu.dar kiar daca te duci cu placa de memorie la magazin si nu spui si modelul placii de baza,omul n-are de unde stii care e maxim suportat de pc-ul tau,cate sloturi de memorie ai pe placa,daca trebuie sa skimbi memoriie pe care le ai,sau ajunge sa le completezi doar,daca ai sloturi libere.sunt placi de baza cu 2 sloturi,sunt si cu 6....deci,acel cod "XXXXXXXX" e important.
legat de acele sageti.ar trebui sa stiu exact modelul placii tale,sa le pot desena.
Tagore (45) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iul/2007
Mesaje: 27
Locatie: Poznan
Tagore este offline  Trimite mesaj privat ID Yahoo Messenger
Mesaj Trimis: 09 Apr 2008 22:51    Subiect:  Gata...am facut-o! Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Multumesc inca o data! E un ajutor nepretuit!
Iata ce am gasit in coloana din dreapta Tastez :
"Board: K7S8X.3.0
BIOS: American Megatrends INc. P2.40
06/25/2004
Memory Modules
256 Megabytes Installed Memory
Slot '0' has 256 MB
Slot '1' is Empty
Slot '2' is Empty "
E suficient? Sau mai trebuie sa scriu si restul? Presupun, dupa explicatiile tale, ca mai pot adauga inca doua sloturi de memorie, deoarece doua sunt goale si am gasit ca suporta pana la 3 G...Deoarece merge prea incet in formula actuala, merita sa iau de 3G sau ajunge o completare de memorie pana la 1G, pentru a obtine o viteza de lucru mai mare?
As vrea sa schimb si placa video, dar asta cred ca e alta mancare de peste, nu? Sau tot in lista aceea se afla informatii si despre ea? Embarassed
Pare sa nu fie complicat de schimbat, din modul cum descrii scoaterea si punerea placii. Totusi, de o schita tot am nevoie, avand in vedere ca nu am deschis in viata mea o unitate centrala...
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 09 Apr 2008 23:55    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
scuze,acu am citit,e tarziu si sunt obosit...voi mai studia maine,odihnit.Smile
din ce ai scris,ai 3 sloturi in total,2 sunt libere,deci poti completa cele 2 sloturi libere,nu e nevoie,in cazul tau sa fie "dual chanel".am mai zis,teoria spune ca e mai bine sa fie toate memorile de acelasi tip,dar practica a demonstrat ca merge si altfel Smile daca spui ca suporta pana la 3 giga (eu n-am verificat), poti completa,daca vrei...dar,practic,zic ca nu ai nevoie.drept,ca nu stiu la ce anume exact vrei sa folosesti pc-ul,eu in locul tau,as mai lua inca 2 rami identici de 256. e cel mai bun raport pret/calitate....multi fac upgrade la pc-uri,nu au sloturi libere,skimba ramii de 256 si le vand de pomana..... Smile daca nu ai ce face cu banii,bineinteles,poti opta la variante mai scumpe,dar nu cred ca ai avea nevoie de 3 giga ram....daca spui ce anume vrei sa faci cu pc-ul,poate pot da si eu "indicatii" mai pretioase Smile
legat de placa video,iar nu mi-e clar de ce vrei s-o skimbi....sunt programe de grafica,editare video,anumite jocuri,second life,etc,care necesita placi mai scumpe....pt contabilitate,mail,etc,nu are importanta. binentees,in lista ta,apare si modelul placii video pe care o ai,la fel si celelalte componente.placa audio,hard disk,cd-rom,etc.
placa ta video,(repet,n-am studiat inca placa ta),poate fi "on board",adica inserata in placa de baza,sau placa inplantata intr-un slot,caz in care poate fi scoasa si skimbata.dar nici ldaca e onboard,nu e catastrofa,poti pune o alta placa,intr-un slot liber.placa video,e cea din care pleaca cablul spre monitor.deci,ajunge sa arunci o privire in spatele pc-ului. de desfacut un pc,nu e mare lucru,important sa nu folosesti flexul sau TNT. Smile ai nevoie de o surubelnita si scoti cablul de alimentare,sa nu faci un scurt in timpul manevrei.
viteza de care vorbesti.depinde nu numai de rami,ci si de procesor,de programele care ruleaza simultan,unele in background,la fel si un windows care n-a fost reinstalat de mult timp,ruleaza mult mai incet decat unul "proaspat".atasez poza placii tale de baza.(asrock )
cu rosu am incercuit sloturile in care vin placile de sunet,video,retea,iar cu galben,sloturile de memorie.


Atasamente:
 asrock1.JPG asrock1.JPG


Ultima modificare efectuata de catre korsar: 10 Apr 2008 9:58, modificat de 1 data in total
Tagore (45) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iul/2007
Mesaje: 27
Locatie: Poznan
Tagore este offline  Trimite mesaj privat ID Yahoo Messenger
Mesaj Trimis: 10 Apr 2008 9:41    Subiect:  Multumesc din nou Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Multumesc frumos pentru explicatii si sfaturi. Love Asa cum prezinti tu lucrurile pare destul de simplu totul; incep sa regret ca nu am mai multe cunostinte in domeniu si ca nu am facut facultatea de profil...cibernetic, vazandu-ti priceperile si talentul pedagogic ...la lucru Very Happy .
Bine, daca nu-ti cer prea mult, astept schita, voi incerca s-o fac singur. Azi ma voi duce la un depozit de calculatoare cu lista data de BELARC ADVISOR, cel putin cu partea care intereseaza, cea din dreapta, ca sa vad ce tipuri de memorie ram au si la ce preturi...
Mai am o problema, dar ma tem sa nu te solicit prea mult...Imi trebuie un program de transformare a filmuletelor de pe mobil in "nustiuce", fiindca nu le pot vizualiza pe calculator, desi am incercat. Am incercat si sa gasesc macar o versiune "trial" sau demo ca sa vad cum merge, dar ce am gasit dureaza trei secunde si prea apuc sa vad nimic...Un astfel de program se poate cumpara tot de la un depozit de calculatoare? Smile
In legatura cu placa video, ea poate fi vazuta pe lista data de BELARC ADVISOR? Cool
Am in familie un inarait al jocurilor video si al muzicii de pe "youtube", care nu lasa nici o zi data de Domnul fara sa stea doua-trei ore la astfel de...mijloace de tampire si "tasare" a inteligentei pana la forma unei seminte de floarea soarelui... Confused
korsar (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 10 Apr 2008 10:40    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
vezi ca am editat postul meu anterior si am adaugat schita placii.
legat de jucatorul inpatimit,fiecare joc,are specificate cerintele de sistem.adica frecventa minima a procesorului,memoria ram,memoria placii video,etc...sunt aplicatii care ruleaza doar pe anumite tipuri de placi video,pe altele merg defectuos sau deloc. o placa video performanta,poate costa mult mai mult decat tot pc-ul...si jocurile mai moi,au cerinte f mari....pt asta,ar trebui sa skimbi si placa de baza,si procesorul,si placa video.adica,practic, tot pc-ul...Sad
legat de filmuletele facute cu mobilul,acestea de regulapot fi vizionate pe pc cu mediaplayerele care se pot descarca gratuit de pe net....bs player,winamp,vlc,quicktime,etc. fiecare au incluse codecuri,(acele "nustiuce" ),sau se pot decarca separat si adauga.
exista si programe de transformat formatele video,tot gratuite.
unul destul de usor de folosit,ar fi pmp transcoding tool. acesta exista pe multe cd-uri care se vand cu mp4 playere. daca nu te descurci,sau nu gasesti,spune si ti-l trimit. eventual,vezi ce format au acele filmulete,adicca ce extensie au,cu ce telefon au fost facute.
Tagore (45) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iul/2007
Mesaje: 27
Locatie: Poznan
Tagore este offline  Trimite mesaj privat ID Yahoo Messenger
Mesaj Trimis: 10 Apr 2008 18:28    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
Am inteles cum devine chestia cu memoria ram; multumesc pentru schita.
Imi trebuie intr-adevar un program de convertire a formatului imaginii de pe mobil pe calculator. Un program convertor; dar n-am gasit pana acum nimic gratuit, numai contra cost.
Da' voi nu aveti pe PC-FUN memorii ram? Nu pot lua de la voi? Si celelalte, daca va fi cazul...Adica nu vindeti si componente?
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect    PC Forum » Zona libera » PC-uri » Intrebari si probleme » Ajutor...
Pagina123>
Pagina 1 din 3



Mergi direct la:
 
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum


Topicuri Similare
Subiect / Autor Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Nu sunt mesaje noi rog ajutor
28sergiu
Intrebari si probleme 4 23 Feb 2007 10:38 Vizualizarea ultimului mesaj
korsar
Nu sunt mesaje noi ajutor:-\pls:D
Alex_gygabite
Intrebari si probleme 7 15 Oct 2007 23:21 Vizualizarea ultimului mesaj
adryano
Nu sunt mesaje noi ajutor\
Soriyn
Intrebari si probleme 0 31 Aug 2007 13:41 Vizualizarea ultimului mesaj
Soriyn
Nu sunt mesaje noi Ajutor :P (ip)
claudYu90
Discutii despre forum 7 20 Feb 2009 15:53 Vizualizarea ultimului mesaj
korsar
Nu sunt mesaje noi Va rog ajutor!!!!!!!1
shumy
Intrebari si probleme 4 08 Ian 2008 23:56 Vizualizarea ultimului mesaj
shumy


Ora este GMT + 3 ore. Acum este: 8:31

stiri teste hardware
Telefoane mobile
ComputerBlog.ro


Powered by phpBB

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots